Sädäriposti 1/2023

Hei ja hyvää tammikuuta kaikille Sädäripostin lukijoille! Tämän vuoden ensimmäisessä Sädäripostissa suunnataan kohti alkavaa partiokevättä ja sen eri tapahtumia sekä tietoa uuden Sädemaja-kämpän vaiheista. Antoisia lukuhetkiä!

 

Sädetyttöjen toiminnan aloitus

Sädetyttöjen viikkotoiminta alkaa viimeistään 16.1.2022 alkavalla viikolla. Ryhmänjohtajat ilmoittavat tarkemmin aloitusajankohdasta.

 

Partiotapahtumia eri ikäkausille kevätkaudelle 2023

4.2. L-SP Lippukuntapäivä samoajille ja sitä vanhemmille, VIP 22.1.

11.2. L-SP Hätätapaus talvi-pt-kilpailut tarpojille ja sitä vanhemmille, VIP 11.1.

22.2. SP Muistelemispäivä

1.–2.4. SP Kairan kulkija 2023 – Partiotaitojen talvi SM-kilpailut Rovaniemellä

1.4. L-SP Kevätmestaruuskilpailu SAVIRALLI 2023 (tarpojasarjat) VIP 12.3.

2.4. L-SP Kevätmestaruuskilpailu Saviralli 2023 (seikkailijat), VIP 12.3.

1.-2.4. KST Kämppätalkoot Sädemajalla samoajille ja sitä vanhemmille

14.-16.4. KST Lippukuntaretki

17.-23.4. SP Partioviikko

20.4. KST/KRR Lupauksenanto

23.4. L-SP Tarpojien selviytymistaitopäivä TaraKKa VIP 31.1.

29.4. L-SP Sudenpentukisat Yläne/Pori, VIP 31.3.

6.5. SP Kurkistus 2023 – partiotaitojen kevät-SM-kilpailut Vesilahdella

7.5. L-SP Partioparaati

13.5. L-SP PiiriSepeli seikkailijoille, Altti

19.-21.5. L-SP Selviytymismajakka H2O tarpojille Kunstenniemessä, VIP 31.1.

 

KST=Kaarinan Sädetytöt KRR=Kaarinan Ristiritarit L-SP=Lounais-Suomen Partiopiiri SP=Suomen Partiolaiset

+ Tämän lisäksi kesällä järjestämme lippukunnan oman kesäleirin!

Kaikista tapahtumista lisää tietoa saat oman ryhmän johtajalta ja piirin tapahtumista Lounais-Suomen Partiopiirin nettisivujen tapahtumakalenterista.

 

Uuden kämpän nimeksi Sädemaja – vanhempien apua kaivataan edelleen!

Kuten moni jo tietääkin, Kaarinan Sädetytöt on lokakuussa ostanut lippukunnalle uuden partiokämpän, jonka nimeksi on annettu Sädemaja. Kämppä sijaitsee Kurjenrahkan kansallispuiston kupeessa Rantapihan alueella vain kivenheiton päässä Savojärvestä. Upeat retkeilyreitit lähtevät siis aivan kämpän ovelta! Sädemaja antaa erityisesti ryhmien omille retkille hienot ja puitteet.

Ennen kuin pääsemme kunnolla käyttämään Sädemajaa, vaatii se jonkin verran kunnostustoimenpiteitä. Tässä vaiheessa kokoamme kämpän remonttia ja tontin kunnostusta varten projektiryhmää. Ryhmän tarkoituksena on kartoittaa kunnostustarpeet, suunnitella tarvittavat toimenpiteet ja tietysti hankkia tai koota yhteen tarvittavat henkilöt tekemään nämä kunnostus- ja korjaustyöt.

Tässä tarvitsemme erityisesti teidän vanhempien apua ja panosta. Mitään erityistaitoja ei projektiryhmässä edellytetä, vaan innostus asioiden suunnitteluun, selvittelyyn ja hoitamiseen riittää. Toki otamme ilolla vastaan myös erityisosaajien apua. Jos siis voit tarjota osaamistasi – vaikka asiantuntijan neuvoja – esimerkiksi sähkö-, lvi-, rakennus- tai puustonhoitotyössä, olisi siitä meille suuri apu. Projektiryhmän toimintaan voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä; voit tulla mukaan milloin vain ja olla mukana juuri niin kauan kuin haluat.

Järjestämme maanantaina 23.1. klo 19.30-20.00 infotilaisuuden Sädemajaa koskien Zoomissahttps://utu.zoom.us/j/67205282260  Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita osallistumaan kämpän kunnostustoimiin millään tavalla, vaan voit vain tulla kuulemaan paikasta, johon monet lippukuntamme retket tulevaisuudessa suuntautuvat. Toki toivomme myös, että jotakuta ’kunnostuskärpänen’ puraisee.

Kämppävouti Pera
minna.opas[at]gmail.com