Sädäriposti 10/2018

Hei, Sädetyttöjen vanhemmat!

Tässä kuussa haemme virtaa pimeneviin iltoihin syksyisestä metsästä syysretkellä ja yösuunnistuskisoissa. Ja virtaa tarvitaankin, sillä lokakuussa alkaa jälleen partiolaisten adventtikalenterien myynti! Kalenterit tulevat jakoon kuun puolivälissä, joten nyt on hyvä aika sopia kodeissa, kuinka paljon kalentereita otetaan myytäväksi ja miettiä, löytyisikö lähipiiristä innokkaita ostajia kalentereille. Kalentereita myydessä on tärkeää tietää, miksi ja kenelle rahaa kerätään, joten tutustuttehan huolellisesti oheiseen kalenteri-infoon.

Lokakuun tapahtumat

  • 15.10. partiolaisten adventtikalenterien myynti alkaa. Kalenterien myynnistä vastaa Aallotar (Petra) Haapasaari (aallotar.haapasaari@sadetytot.net).
  • 21.10. viimeinen ilmoittautumispäivä sudenpentujen Päivänsäde-retkelle. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksan kautta osoitteessa http://kuksaan.fi/22879.
  • 26.-28.10. sudenpentujen syysretki Päivänsäde Vuolahdessa yhdessä muun lippukunnan kanssa. Retkikirje löytyy liitteenä viestin lopusta. Sudenpentujen retkestä vastaa Anni Savioja (anni.savioja@sadetytot.net).
  • 26.-28.10. isojen syysretki seikkailijoille, tarpojille ja samoajille järjestetään sudenpenturetken yhteydessä Vuolahdessa! Luvassa omaa ohjelmaa joka ikäkaudelle. Tarkemmat infot retkestä saat vanhemmille pian lähetettävästä retkikirjeestä! Isojen retkestä vastaa Julia Virtanen (julia.virtanen@sadetytot.net).
  • 31.10. yösuunnistuskisat kaikille ikäkausille Paraisilla. Lisätietoa kisoista yhteisesti kaikille alla sekä tarkemmin ikäkausien omista kisakirjeistä liitteenä.

Adventtikalenterit

Partiolaisten joulukalenterien myynti alkaa 15.10.

Lippukuntamme hankkii varoja myymällä partiolaisten adventtikalenteria. Tavoitteenamme on hankkia toimintarahaa, jonka turvin voimme mm. pitää leirien ja retkien hinnan kohtuullisena kaikille myös ensi vuonna.

Adventtikalenterien myynti on erittäin tärkeä osa lippukuntamme tuottoa, niinpä pyydämme teitä osallistumaan yhteiseen varainhankintaan. Paras adventtikalenterien myyjä on tietenkin itse partiolainen, joka pääsee tänä vuonna myymään niin itsekseen kuin yhdessäkin, sillä menemme ryhmittäin ainakin Itäharjun Prismaan viikolla 46. Lisäksi vanhemmat voivat halutessaan miettiä, haluaisiko esimerkiksi oma yritys tai työpaikka pikkujouluihinsa adventtikalentereja. Ihmiset ovat usein halukkaita ostamaan kalenterin, sillä monet haluavat tukea partiota ja tietävät, mihin raha menee.

Tänä vuonna kymmenestä myydystä kalenterista saa kiitoksena tonttumerkin partiopaitaansa ja kahdestakymmenestä talvisen väiski-pipon! Lisäksi lippukuntamme palkitsee kolme parhaiten myynyttä jäsentään.

Lisätietoa kalenterien myymisestä tulossa kokouksiin lokakuun alkaessa.

Kiitos jo etukäteen panoksestanne yhteiseen hyvään!

Huikean Hämärän Halloween – Hujsigt Hemsk Halloween

Lokakuun lopussa, keskiviikkona 31.10. lähdemme yhdessä ottamaan selvää, millaista on liikkua pimeässä metsässä. Silloin Paraisilla järjestetään Lounais-Suomen Partiopiirin yösuunnistusmestaruuskilpailut, jonne ovat tervetulleita kaikki sudenpennuista seniorieihin. Nuorimmat Sädetytöt kulkevat ryhmissä ja vanhimmat sitten pareittain tai yksin. Ja koska halloweenin haamut kolkuttelevat tuolloin ovia, niin Sädäritkin pukeutuvat kisoihin kammottavasti. Tarkempia tietoja on jokaiselle ikäkaudelle omassa kirjeessään. Kisojen yhteydessä on mahdollisuus myös tavalliseen kuntosuunnistukseen, johon voi ilmoittautua paikan päällä kisakeskuksessa. Eli kaupunki-iltalenkin sijaan voisi vaikka lähteäkin metsään.

Liitteet

Yösuunnistuskisojen kirje – huomaathan, että jokaiselle ikäkaudelle on oma kirjeensä!

Sudenpentujen syysretki Päivänsäteen kirje (pdf)