Sädäriposti 10/2023

Leppoisaa lokakuun alkua kaikille Sädäripostin lukijoille. Tästä Sädäripostista löydät tärkeää tietoa jäsenmaksulaskutuksesta, alkavasta adventtikalenterikampanjasta, Sädemajan kuulumisia, nostoja loppuvuoden tapahtumista yhteystietopäivityksiä. Antoisia lukuhetkiä!

Jäsenmaksujen laskutus on käynnistynyt

Vaikka elämme lokakuuta, lähestyy pian partiovuosi 2024. Jäsenmaksujen laskut lähetetään porrastetusti tämän vuoden loppuun mennessä partiolaiselle tai alaikäisen huoltajalle. Jäsenlasku tulee sinulle valitsemasi laskutustavan mukaisesti ja näkyy tämän jälkeen myös asiointipalvelussa (https://asiointi.partio.fi/) Maksut-välilehdellä. Jos laskua ei joulukuuhun mennessä ole tullut, ota yhteyttä jäsenrekisterinhoitajaan Eevaan: eeva.kivila[at]sadetytot.net.
Käytä maksaessasi jäsenlaskussa 2024 olevaa viitenumeroa, summaa ja tilinumeroa, jotta jäsenyys tulee voimaan. Epäselvissä tilanteissa ota ennen maksamista yhteys lippukuntaan, esimerkiksi ryhmänjohtajaan ja selvitä laskussa mietityttävä asia. Jäsenmaksuun sisältyvät keskusjärjestön, partiopiirin ja lippukunnan jäsenmaksu.
Kun maksat jäsenmaksun eräpäivään mennessä, varmistat pääsysi partiotapahtumiin: viikkotoimintaan, leireille, retkille ja muihin partioelämyksiin. Jäsenmaksun maksamalla huolehdit myös siitä, että olet vakuutettu partiotoiminnassa.
Jäsenmaksusta voi hakea vapautusta taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Vapautusta on haettava ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää! Lisää täällä: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/.

Sädemajan kuulumisia

Lauantaina 23.9. pidettiin talkoot Sädemajalla. Saimme valtavasti asioita aikaiseksi lyhyessä ajassa. Pystytimme toisen ulkohuussin, kuormasimme lavallisen täyteen poismenevää tavaraa, tyhjäsimme sisätilat kaikesta tarpeettomasta, poistimme muovimattoja ja avarsimme keittiön kulkuaukkoa, asensimme rännejä, suoristimme portin, haravoimme ym. Keli oli lämmin, eikä iltapäivän sadekuurokaan juuri haitannut. Suurkiitos kaikille talkoilijoille! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, jotta kämppä saadaan mahdollisimman pian käyttökuntoon.
Seuraavaksi tarvitsemme hieman ammattilaisten apua: sähkötöissä, keittiön viemäriputkien kanssa sekä peltikaton kunnon arvioinnissa. Jos olet näiden alojen asiantuntija tai tunnet jonkun potentiaalisen tahon, otamme avun mielellämme vastaan.
Yt. Pera (minna.opas[at]gmail.com)

Adventtikalenterikampanja alkaa

Vaikka lehdet eivät ole vielä pudonneet puista, niin me partiolaiset valmistaudumme jo joulunodotukseen. Nimittäin partiolaisten perinteisen adventtikalenterien myynti alkaa jo 15.10. Nyt kannattaakin ruveta suunnittelemaan myyntitavoitetta.
Tonttumerkkejä tipahtelee seuraavasti:
– Tonttumerkki 12 myydystä kalenterista
– Hopeinen tonttumerkki 50 myydystä kalenterista
– Kultainen tonttumerkki 100 myydystä kalenterista
Lisäksi 20 myydystä kalenterista saa tavarapalkinnon ja 100 myydystä kalenterista Scandinavian Outdoorin lahjakortin. Lisätietoa adventtikalenterikampanjasta löydät liitteenä olevasta kirjeestä.
Sädetyttöjen kalenterikettu eli adventtikalenteriyhteyshenkilö on Marika Hirvonen (marika.hirvonen[at]sadetytot.net).
Lippukunnan loppuvuoden tapahtumat
Adventtikalenterimyynnin lisäksi lippukunnalla on loppuvuoden lähestyessä muitakin yhteisiä tapahtumia. 6.12. osallistumme perinteisesti Pyhän Katariinan joulutorille, jossa myynnissä on myyjäistuotteita, kirppistavaraa sekä tietysti juuri keitettyä joulupuuroa. 10.12. pidetään lippukunnan koko perheelle suunnattu joulujuhla Nummen kolon pihapiirissä. Vuoden lopussa osallistumme Katariinan hautausmaalla hautakynttilöiden keruutapahtumaan, jonne ovat myös kaikki perheenjäsenet tervetulleita mukaan. Tarkoituksena on siis siivota haudoilta pois kaikki joulunajan sammuneet ja loppuun palaneet kynttilät. Hautakynttilöiden keruutapahtuman ajankohta tarkentuu myöhemmin.
Sudenpentujen retki on sovittu pidettäväksi 2.-3.12. Sädemajalla. Retkestä tulee lisää tietoa vielä myöhemmin.
Ensi vuoden tammikuussa 4.-7.1. osallistumme piirin Kuura-talvileirille, jonne olemme lähdössä noin kahdenkymmenen sädärin voimin. Huippua!

Päivitettyjä yhteystietoja

Sädetyttöjen lippukunnanjohtajana jatkaa vuoden 2023 loppuun saakka Minna Opas. Ryhmien viikkotoimintaan liittyvissä asioissa kysymykset kannattaa aina ensin kysyä ryhmän omilta johtajilta ja tarvittaessa lähettää sähköpostia osoitteeseen info[at]sadetytot.net. Tarkemmat yhteystiedot löydät lippukunnan nettisivuilta: https://www.sadetytot.net/yhteystiedot.