Sädäriposti 11/2018

Hei!

Vuosi lähenee loppuaan yllättävän nopeasti, joten tässä kuussa onkin jo viimeistään aika valmistautua joulun partiotapahtumiin. Alta löydät marras-joulukuun partiotapahtumat sekä tarkempia ohjeita loppuvuoden myyntitempauksiin sekä partion jäsenmaksulaskutukseen.

Marraskuun tapahtumat

 • 6.-10.11. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys.
 • 12.-15.11. ryhmien adventtikalenterien myyntivuorot Itäharjun Prismassa. Tarkistathan oman lapsesi vuoron alta! Kalenterien myynnistä vastaa Aallotar (Petra) Haapasaari (aallotar.haapasaari@sadetytot.net) ja ryhmien omista vuoroista lapsesi oma ryhmänjohtaja.
 • 18.11. Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä. Lisätietoja vaaleista täältä: seurakuntavaalit.fi.
 • 22.11. viimeinen päivä tilata Vilikkalan Kotisäkkejä. Lisätietoja Kotisäkeistä Marika Hirvoselta (marika.hirvonen@sadetytot.net).

Joulukuun tapahtumat

 • 6.12. klo 11-14 Joulutori Pyhän Katariinan kirkkoaukiolla. Tarjolla on jos jonkinlaista herkkua, joten ostoksille voi tulla vaikka koko perheen voimin!
 • 8.12. klo 12-14 Sädetyttöjen joulumyyjäiset Hannunniitun srk-talolla (Virmuntie 2). Jokainen ryhmä saa myyjäisiin oman myyntipöydän, johon saa askarrella ja leipoa myytävää myös kotona!
 • Ankaran varainkeruukampanjan päätteeksi kelpaa juhlia! Sädetyttöjen joulujuhla järjestetään myyjäisten jälkeen 8.12. Perinteisesti ohjelmassa on häikäiseviä esityksiä sekä jouluisia herkkuja.

Adventtikalenterit

Marraskuu on parasta partiolaisten adventtikalenterien myyntiaikaa! Nyt kannattaa lasten, nuorten ja johtajistonkin tarttua tuumasta toimeen ja lähteä kalenterien kanssa ulos syyssäähän. Sädetytöt ovat jo saaneet positiivista palautetta ostajilta: on kuulemma ollut hyvin käyttäytyviä kalenterien myyjiä liikkeellä Nummi–Hannunniittu-akselilla, jatketaan siis samaan malliin!

Hyvät ja kohteliaat myyntikikat pääsevät lopulliseen koitokseen viikolla 46 (12.-15.11.), kun ryhmät menevät Itäharjun Prismaan myymään kalentereita. Alla ryhmien myyntivuorot, joista ryhmänjohtajat vielä kertovat kokouksissa tarkemmin.

 • Ma 12.11. Perhoset 17.30-18.30
 • Ti 13.11. Siili 18.00-19.00, Aallotar päivystämässä klo 16 alkaen, kaikki myymisestä innostuneet Sädetytöt ovat tervetulleita myymään kalentereita klo 16-19 välillä. Myyjille tarjolla mehua ja piparia.
 • Ke 14.11. Mehiläiset 16.30-17.30 ja Limetit 17.30-18.30
 • To 15.11. Leppäkertut 17.00-18.00 ja Vaniljat 18.00-19.00

Jos kalenterien myynti sujuu kuin vettä vaan, on kalentereita mahdollista ottaa lisää myytäväksi ottamalla yhteyttä oman ryhmän johtajaan. Kysymyksiisi vastaa kalenterikettumme Aallotar (Petra) Haapasaari (aallotar.haapasaari@sadetytot.net).

Myyntionnea ja kiitos panoksestanne!

Vilikkalan Kotisäkit

Pikkujouluna kyläreissu tiedossa, mutta ei vielä mitään tuliaista. Sujauta joulukukka Kotisäkkiin ja se on siinä. Vai kaipaako saunan pukuhuone pientä piristystä? Rullaa pyyheliinoja Kotisäkkiin ja kylpylätunnelma on valmis.

Sädetyttöjen taustayhdistys Säde ry myy nyt näitä kestäviä ja pestäviä Vilikkalan Kotisäkkejä, jotka on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista tehdystä huovasta. Värejä ja kokoja on useita, mutta käyttötarkoituksia niin paljon kuin ikinä keksit.

Tutustu valikoimaan liitteessä olevasta kuvastosta. Myös tilausohjeet löydät ohesta.

Joulutori ja joulumyyjäiset

Joulukalenterien myynnin ohella keräämme varoja lippukunnan toimintaan Katariinan joulutorilla sekä omissa joulumyyjäisissämme.

Perinteinen Joulutori Pyhän Katariinan kirkkoaukiolla kutsuu taas tänäkin vuonna itsenäisyyspäivänä 6.12.2018 kaikkia joulutunnelmasta innostuneita. Joulutori on avoinna klo 11.00 heti jumalanpalveluksen jälkeen aina klo 14.00 asti. Mukana on Kaarinan Sädetyttöjen lisäksi paljon muitakin toimijoita mm. Katariinan seurakunta, Martat ja Kaarinan VPK sammutuskalustoineen. Sädetyttöjen puuropata laitetaan porisemaan, joten tulkaa koko perheen kanssa nauttimaan joulupuurosta ja virittäytymään joulutunnelmaan!

Sädetyttöjen ja Ristiritarien omat joulumyyjäiset järjestetään 8.12. klo 12-14 Hannunniitun srk-talolla (Virmuntie 2). Sädetytöt kokoontuvat Hannunniitun seurakuntatalolle aikaisintaan klo 10 ja viimeistään klo 11. Kotiin pääsee noin klo 14.30 siivouksen jälkeen. Myyjät pukeutuvat partiopaitaan ja -huiviin, tonttulakinkin voi laittaa.

Ryhmät keräävät joulumyyjäisissä rahaa omaan toimintaansa sekä lippukunnalle myymällä mm. itse valmistamiaan elintarvikkeita, käsitöitä ja joulukoristeita. Toivomme kaikkien Sädetyttöjen valmistavan myytävää mahdollisuuksiensa mukaan! Elintarvikkeet on pakattava kotona myyntipakkauksiin ja niihin on merkittävä valmistuspäivä sekä valmistusaineet. Hintoja voi miettiä kotona valmiiksi, mutta lopullinen hinnoittelu tehdään ryhmän kanssa vasta myyjäisissä. Jos et tällä kertaa voi tuoda myytävää, tule siti paikalle auttamaan ryhmääsi myyntipuuhissa.

Lisätietoa oman ryhmäsi tapaamisajasta ja muusta myyjäisiin liittyvästä saat omalta johtajaltasi.

Joulumyyjäisten mainos on liitteenä tässä kirjeessä. Sitä voi viedä esimerkiksi taloyhtiön ilmoitustaululle tai työpaikalle. Kutsu kaikki tuttavasi myyjäisiin ostoksille ja nauttimaan jouluisesta tunnelmasta!

Jäsenmaksu

Nyt on aika maksaa jäsenmaksu ensi vuodeksi. Osalle lasku on jo tullut ja osalle se on vasta tulossa. 15 vuotta täyttäneet saavat laskun oletuksena sähköpostilla. Muista maksaa lasku, niin saat ensi vuonnakin olla mukana partiossa!

Jäsenkortti

Kun lasku on maksettu, voi jäsenrekisteri Kuksasta (kuksa.partio.fi) käydä hakemassa pdf-jäsenkortin kännykkään tai tulostettavaksi. Jäsenkortilla saa alennusta Scandinavian Outdoorista (ei partiotuotteista) ja Partioaitasta. Jäsenkortti löytyy lapsen profiilista. Tarkempi ohje Kuksan huoltajan ohjeessa sivulla 12.

PartioID

Huoltajat tarvitsevat PartioID-tunnuksen ilmoittaakseen lapsensa tapahtumiin ja kirjautuakseen Kuksaan. Tunnuksen voi rekisteröidä osoitteessa kuksa.partio.fi. Muista käyttää huoltajan asiakasnumeroa jäsennumerona!

Ongelmia jäsenyyden tai Kuksan kanssa? Ota yhteyttä Eeva Kivilään (eeva.kivila@sadetytot.net).

Nettisivut

Sädetyttöjen nettisivut ovat uudistuneet! Uuden ilmeen näet osoitteessa sadetytot.net.

Seurakuntavaalit

Nyt on taas mahdollisuus päästä vaikuttamaan seurakuntien päätöksentekoon. Sädetyttöjen taustayhteisönä toimii Katariinanseurakunta, joka tukee meitä tarjoamalla käyttöömme partiokolot Nummessa ja Hannunniitussa sekä rahallisella tuella, jota saamme sekä peruspartiotoimintaan että joihinkin suurempiin projekteihin. Äänestämällä Partiotyön Ystävää voit vaikuttaa siihen, miten partiolaiset ovat mukana seurakunnan päätöksenteossa. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä 6.-10.11. ja varsinainen vaalipäivä on 18.11.

Lisätietoa seurakuntavaaleista löydät osoitteesta seurakuntavaalit.fi ja Katariinanseurakuntaan pääset tutustumaan osoitteessa turunseurakunnat.fi/katariinanseurakunta. Partiotyön Ystävien ehdokaslistan näet tästä.

Liitteet

Joulumyyjäisten mainos (pdf)
Partiotyön Ystävien ehdokaslista (pdf)

Vilikkalan Kotisäkit