Sädäriposti 11/2023

Hei ja kaunista marraskuun alkua kaikille Sädäripostin lukijoille. Tästä postista löydät tietoa tulevasta Kuura-talvileiristä, adventtikalenterimyynnistä, Sädemajan ajankohtaisia kuulumisia, KST:n apukädet WhatsApp-ryhmästä sekä tietoa loppuvuoden tapahtumista, kuten sudenpentujen retkestä, itsenäisyyspäivän joulutorista sekä joulujuhlasta. Antoisia lukuhetkiä!

Kuura-leirille upea Sädäri-edustus!

Lounais-Suomen Partiopiirin Kuura-talvileirille 4.-7.1.2024 lähtee iso joukko Sädäreitä! Hienoa! olemme perustaneet Kuuralle-osallistuvien Sädetyttöjen vanhemmille oman Whatsapp-ryhmän. Ryhmään voit liittyä tästä linkistä: https://chat.whatsapp.com/KupeSSPNf4zE1qFpHBz5wv Leirille lähtevien Sädärien vanhemmille järjestetään myös vanhempainilta keskiviikkona 15.11. klo 19-20 etäyhteyksin. Suosittelemme iltaan osallistumista, sillä siellä kerromme tarkemmin mm. tarvittavista varusteista. Tässä linkki vanhempainiltaan: https://utu.zoom.us/j/65739428864

Adventtikalenterit

Adventtikalenterien myynti on lähtenyt ihan mahtavasti käyntiin. Kalentereita saa lisää ryhmien kokouksissa koko marraskuun ajan. Adventtikalenteri on aivan loistava tuliainen kyläiltäessä ja kalenterilla on helppo muistaa myös kauempana asuvaa ystävää. Partiolaisten adventtikalenterilla on vuosikymmeniä pitkät perinteet, joten se tunnetaan jo laajasti, mikä tekee myynnistä helppoa.
Käteistä on tänä päivänä yhä harvemmalla taskussa, joten olemmekin jakaneet kaikille Sädetytöille omat henkilökohtaiset MobilePay QR-koodit. Näin käteisen puuttuminenkaan ei ole ongelma.
Adventtikalentereista saadut rahat tilitetään suoraan lippukunnan tilille: Kaarinan Sädetytöt FI14 7997 7997 7261 25. Viestiin tulee kirjoittaa myyjän ja ryhmän nimi. Viestiesimerkki: “Adventtikalenterit 6 kpl, Säde Tyttönen, Pullasorsat”.Rahat voi tilittää myös myyjän henkilökohtaista MobilePay QR-koodia käyttäen. Kaikki myydyt adventtikalenterit on tilitettävä ja myymättömät kalenterit palautettava tiistaihin 5.12. mennessä.
Kaikissa adventtikalentereihin liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä omaan ryhmänjohtajaan tai kalenterikettu Marika “Hime” Hirvoseen, p. 050 425 8352, marika.hirvonen[at]sadetytot.net

Sädemajan kuulumisia

Sädemajan remontti jatkuu hyvää vauhtia. Olemme saaneet kämppään ilmalämpöpumpun ja seuraavaksi edessä on pintaremonttia – pesua ja maalausta. Sänkyjä pitää vielä rakentaa ja keittiön kaapistot ja laitteet asentaa. Sitten kämppä alkaa olla käyttökunnossa, vaikka kaikenlaista pientä vielä jääkin tehtäväksi. Ulkona toinenkin huussi on saanut huopakaton ja teltta-aluetta on alettu työstää paremmaksi ensi kesää varten. Etsinnässä on Sädemajan keittiötä varten hyväkuntoinen 50 cm leveä itseseisova kiertoilmauuni/liesi sekä mikroaaltouuni. Jos sinulla on tällaisia ylimääräisenä, niin otamme mielellämme sellaiset vastaan lahjoituksena tai pientä korvausta vasten.

KST:n apukädet Whatsapp-ryhmä

Olemme perustaneet myös Whatsapp-ryhmän, jossa ilmoitetaan satunnaisista avuntarpeista esimerkiksi retkillä ja leireillä. Ryhmään liittyminen ei velvoita mihinkään, mutta sitä kautta saamme kiinni yhdellä kertaa kaikki lippukunnan apukäsiksi ilmoittautuneet. Apuaan voi tarjota silloin kuin se itselle sopii. Ryhmään voit liittyä seuraavasta linkistä: https://chat.whatsapp.com/BQ2imxvUru0JXe3Vk8lbTz

Sudenpentujen retki

Syksy on jo pitkällä, joten sudenpentujenkin on aika retkeillä. Niinpä lähdemme yhdessä viettämään pikkujoulua 2.-3.12. lippukunnan kämpälle, Sädemajalle. Tiedossa on kaikenlaista partiomaista tonttuilua ulkona. Illalla saadaan kömpiä lämpimään telttaan nukkumaan. Sisämajoitustakin on tarjolla, jos teltta on tässä vaiheessa vielä liian jännittävä juttu. Tarkempia tietoja retkestä löytyy liitteenä olevasta retkikirjeestä.

Pyhän Katariinan joulutori 6.12.

Itsenäisyyspäivänä pidetään perinteisesti Pyhän Katariinan joulutori Katariinan kirkon ympäristössä klo 11-14. Sädetytöt keittävät tilaisuudessa perinteisesti riisipuuroa kolon edustalla ja joillain ryhmillä voi olla myös oma myyntipöytä. Kololla on Säde ry:n myyjäiset ja kämppäkirpputori. Pappilassa ja parkkipaikalla on myös myyntiä ja Rauhantuli saataneen jälleen paikalle. Tervetuloa joulutorille koko perheen voimin!

Lippukunnan joulujuhla 10.12. 

Sunnuntaina 10.12. klo 17-18 pidetään lippukunnan koko perheelle suunnattu joulujuhla Nummen kolon pihapiirissä ulkona. Luvassa on huivien ja merkkien jakoa, iloisia leikkejä ja ehkäpä joku jouluinen yllätyskin! Tilaisuudesta tulee lisätietoa ryhmien kautta lähempänä.

Hautakynttilätalkoot 3.1.2024

Tämän vuoden hautakynttilätalkoot Turun ja Kaarinan alueen hautausmailla järjestetään 3.1.2024. Tarkoituksena on siivota haudoilta pois kaikki joulunajan sammuneet ja loppuun palaneet kynttilät. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset. Ilmoittautumisia tullaan pyytämään ryhmien kautta ennen joulua.

Lippukunnan syyskokouksesta

Kaarinan Sädetytöt ry:n syyskokous pidettiin sääntömääräisesti 22.10.2023. Syyskokous valitsi lippukunnanjohtajaksi vuodelle 2024 Minna Opaksen ja hallituksen jäseniksi Heli Jämsénin, Marika Hirvosen, Maija Irjalan, Eeva Kivilän ja Aune Salmivaaran. Hallitus järjestäytyy vuoden 2024 alussa.