Sädäriposti 2/2023

Hei ja herttaista helmikuuta kaikille Sädäripostin lukijoille! Tämän kuun Sädäripostissa on asiaa vanhempainillasta, lippukunnan omista tulevista retkistä ja lippukunnan tukitoimista partioharrastuksen jatkumisen mahdollistamiseksi. Ystävämme KeKe-kettu on tällä hetkellä vielä hetken talvitauolla, mutta tekee pian paluun Sädäripostiin. Antoisia lukuhetkiä!

Vanhempainilta

Hei partiolaisen huoltaja!
Järjestämme Kaarinan Sädetyttöjen vanhempainillan erityisesti uusien jäsenten vanhemmille, mutta kaikki halukkaat ovat toki tervetulleita! Käymme läpi kevään tapahtumia, retkitavaroiroita ja lippukunnan ja partiotoiminnan nykyisiä käytäntöjä!
Järjestämme korkeintaan tunnin kestävän illan keskiviikkona 8.2. klo 18.30-19.30 Jaanin kololla osoitteessa Karjakuja 75 (Leppäkerttujen kokouksen jälkeen)
tai voit  osallistua myös etänä Zoomissa:
Meeting ID: 501 063 2932
Lämpimästi tervetuloa!

Sudenpentujen kevätretki 24.–26.3. 

Sädetyttöjen ja Ristiritarien sudenpennut pääsevät retkeilemään maaliskuussa Kunstenniemeen! Paikka on sama kuin syksyllä, mutta ohjelma aivan eri ja nukumme tällä kertaa sisällä. Luvassa on erätaitoja ja hauskaa yhdessäoloa.
Virallinen retkikirje tulee helmikuun puolessa välissä. Ilmoittautuminen on jo auki: kuksaan.fi/58186
Retken johtaa Aallotar: aallotar.haapasaari[at]sadetytot.net

Seikkailijoiden ja tarpojien kevätretki 14.–16.4.

Lippukuntamme kaikki seikkaillijat ja tarpojat pääsevät Taivassalon upeisiin merimaisemiin Tippsundiin nauttimaan rennosta retkiohjelmasta, omissa mökeissä nukkumisesta ja lomatunnelmasta ;) Retkikirje lähtee myöhemmin helmikuussa, mutta ilmoittautuminen on jo auki: kuksaan.fi/58189
Retken johtaa Aune Salmivaara: aune.salmivaara[at]sadetytot.net

Partioharrastuksen tukitoimet Sädetytöissä

Tuntuvatko partion jäsenmaksu tai retkimaksut liian korkeilta nykyisessä taloudellisessa tilanteessasi? Näyttääkö retken varustelista siltä, että kaikkea ei missään nimessä löydy kotoa? Ei hätää, siitä huolimatta partioharrastus voi alkaa tai jatkua. Me Sädetytöissä nimittäin haluamme, että kaikilla lapsilla ja nuorilla on perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus harrastaa partiota.
Vapautukset toimintamaksuista
Vapautusta partion jäsenmaksusta haetaan kattojärjestö Suomen partiolaisilta. Ohjeet jäsenmaksuvapautuksen hakemiseksi löytyvät täältä.
Kaarinan Sädetytöt ry voi hakemuksesta myöntää jäsenelleen Sädäri-stipendin, joka kattaa osallistumismaksuja toimintavuoden ajaksi (kouluvuosi). Tutustu stipendiin tarkemmin nettisivuillamme. Sieltä löydät myös linkin hakulomakkeelle. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja välittömästi.
Joskus tarvetta voi olla vain yksittäisen tapahtuman kohdalla alennettuun maksuun tai maksusta vapauttamiseen. Retki- tai tapahtumamaksun alennusta tai siitä vapauttamista varten ota yhteyttä stipendi(at)sadetytot.net hyvissä ajoin ennen tapahtuman viimeistä ilmoittautumispäivää.
Varusteiden lainausta
Kaikkia varusteita ei missään nimessä tarvitse heti lähteä kaupasta ostamaan. Lippukunnaltamme löytyy jonkin verran lainavarusteita. Kysy tarvitsemiasi varusteita hyvissä ajoin ennen retkeä ryhmänjohtajalta tai sähköpostista stipendi(at)sadetytot.net.