Sädäriposti 3/2019

Hei!

Tässä Sädäripostissa alamme jo valmistautumaan loppukevään ja kesän tapahtumiin. Seikkailijaikäiset ja sitä vanhemmat on kutsuttu huhtikuussa järjestettävälle pääsiäisvaellukselle ja kaiken ikäiset Sädetytöt pääsevät huhti-toukokuussa mukaan lupauksenantoon ja partioparaatiin. Vaellusvarusteet ja partiopuku kannattaa hankkia, lainata tai huoltaa hyvissä ajoin, jotta kiire ei pääse yllättämään ennen tapahtumia. Vinkkejä ja ohjeita löydät tästä kirjeestä ja lisää neuvoja voit kysyä lapsesi ryhmänjohtajalta!

Tulevat tapahtumat

15.3. ilmottautuminen kesäleiri Lahjalle alkaa. Leiri on kaikille ikäkausille. Lisätietoja alta, leirikirjeestä liitteenä sekä Aallottarelta (aallotar.haapasaari@sadetytot.net).

22.-23.3. seikkailijoiden retki Kunstenniemessä. Seikkailijat saavat retkikirjeen pian, lisätietoja retkestä saat lapsesi ryhmänjohtajalta.

19.-24.4. Sädäri-erämuijien pääsiäisvaellus seikkailijoille ja sitä vanhemmille Liesjärven kansallispuistossa. Lisätietoja alta, kirjeestä liitteenä sekä Aallottarelta (aallotar.haapasaari@sadetytot.net).

Pääsiäisvaellus

Juhlavuosi ja juhlimisen aiheet vain jatkuvat, kun Sädetytöt suuntaavat Liesjärven kansallispuiston upeisiin maisemiin pääsiäisenä 19.-21.4. Mukaan pääsevät kaikki luontoretkeilystä intoutuvat seikkailijaikäiset ja sitä vanhemmat. Ja näin on, että myös ei-vielä-partiolaiset ovat tervetulleita. Katso liitteenä oleva kirje läpi, ja tsekkaa kaapin perältä rinkka pakkauskuntoon! Hyvät vaellusvarusteet ovat suurilta osin samanlaiset kuin tavallisilla retkillä, kunhan kiinnittää erityistä huomiota varusteiden kokoon ja painoon. Lisätietoa hyvistä retki- ja vaellusvarusteista löydät liitteenä olevasta Sädeinfosta. Varusteita kannattaa alkaa keräämään kasaan hyvissä ajoin, niin ne ehtii tarkastaa ja huoltaa ennen vaellusta!

Kesäleiri

Tiedättekö mitä tapahtuu elokuun alussa Rymättylässä?

Tietysti kesäleiri Lahja, Sädetyttöjen 70-v. juhlaleiri, jollaista ei ole ennen nähty!

Luvassa on meritunnelmaa, juhlahumua, riippukeinussa loikoilua, teltassa nauramista, ikimuistoisia hetkiä partiokavereiden kanssa, muutama uusi taito syksyllä ihmeteltäväksi sekä tietenkin kesäisiä leirinuotioita ja parasta leiriruokaa.

Ilmoittautuminen leirille alkaa 15.3. Liitteenä lisätietoa!

Partioasu

Loppukeväästä pääsemme jälleen edustamaan ja erottumaan lupauksenannossa ja partioparaatissa. Kumpaankin tilaisuuteen pukeudutaan partioasuun, jota kannattaa alkaa päivittämään jo nyt. Pukeutumisohjeet löytyvät tämän kirjeen liitteenä lähetetystä Sädeinfosta, johon lisäyksenä ainoastaan, että seikkailijoiden ja sitä vanhempien päähine paraatissa on edelleen baretti. Partiopuvun kokonaisilme on kaikilla Sädetytöillä tummansininen: mustat tai tummansiniset kengät, tummansiniset sukkahousut ja tummansininen polvipituinen hame ovat samanlaiset kaikille (kannattaa vinkata myös kaverille, jos näkee myynnissä hyviä tuotteita!). Sudenpentujen partiopaita on tummansininen college, kun taas vanhemmilla Sädäreillä on käytössä mustikansininen partiopaita. Päähinettä käytetään ainoastaan paraatissa ja se on sudenpennuilla tonttupipo ja sitä vanhemmilla baretti.

Isojen partiopaita sekä kaikki merkit ja päähineet ovat tuotteita, joita on myynnissä uutena Scandinavian Outdoorissa. Hameita ja sudaripaitoja on myös Scandiavian Outdoorin valikoimissa, mutta nämä voi ostaa halutessaan myös muista kaupoista. Suurimman osan merkeistä saa lippukunnalta sitä mukaa, kun niitä suorittaa. Jokaisen itse ostettavaksi jäävät maatunnus, paikkakuntatunnus, piirimerkki ja järjestötunnus sekä pillinaru tarpojille ja sitä vanhemmille.

Vaihtoehtoina uutena ostamiselle on esimerkiksi Facebookin partiokirppis (https://www.facebook.com/groups/135042363304382/) tai vaatteiden lainaaminen lippukunnalta. Lainavarusteita voit pyytää kokeiltavaksi omalta ryhmänjohtajalta jo ennen tapahtumia. Kysythän neuvoa, jos varusteiden hankinnassa on jotain mietityttävää!

Liitteet

Pääsiäisvaelluksen kirje (pdf)
Lahja-kesäleirin kirje (pdf)
Sädeinfo (pdf)