Sädäriposti 3/2022

Sädäriposti 3/2022

Hei ja hyvää maaliskuun alkua kaikille Sädäripostin lukijoille! Tästä Sädäripostista löydät tietoa tulevasta kevätretkestä, sudenpentukisoista ja rasisminvastaisesta viikosta. Sädäripostin lopussa on tuttuun tapaan KeKe-ketun terveiset sekä mainos Säde ry:n varainhankintakampanjasta. Antoisia lukuhetkiä!

 

Kyöpelivuoren lohikäärme -kevätretki 8.-10.4.2022

Kyöpelivuorella on nähty lohikäärmettä muistuttava otus. Otus ei ole toistaiseksi ole aiheuttanut vaaraa kellekään. Mitä se mahtaa aikoa?

Sädetytöt lähtevät selvittämään lohikäärmeen mysteeriä Kyöpelivuorelle, Kuusiston Vuolahteen 8.-10.4.2022. Lauantaina 9.4. seikkailijat ja tarpojat pääsevät puoleksi päiväksi Piikkiöön Riimu21-partiotaitokisoihin testaamaan mm. muinaisosaamistaan ja partiotaitojaan. Sudenpennut taas löytöretkeilevät lauantaina Vuolahdessa.

 

Retki alkaa perjantaina 8.4. klo 17.30 Nummen kolon pihalta, josta lähdetään bussikuljetuksella Kyöpelivuorelle. Kyöpelivuorelta palataan bussikyyditse takaisin Nummen kololle jo 12.30 (halukkaat ehtivät siten vielä virpomaan!). Retken hinta on 20 € ja tarkemmat maksuohjeet löytyvät liitteenä olevasta retkikirjeestä.

 

Retkelle ilmoittaudutaan viimeistään 17.3. Kuksassa: www.kuksaan.fi/48933

 

Mikäli osallistumismaksu tai tarvittavien varusteiden puute on este osallistumiselle, olethan yhteydessä lippukunnanjohtaja Aallottareen (aallotar.haapasaari[at]sadetytot.net)!

 

Sudenpentukisat 7.5.2022 Salossa

Kaikki sudenpennut ovat tervetulleita kisailemaan Lounais-Suomen Partiopiirin Hapsu-sudenpentukisoihin Saloon lauantaina 7.5.2022.
Kisoissa pääpaino on yhdessä tekemisessä ja onnistumisessa. Vietämme mukavan retkipäivän metsässä ratkoen erilaisia tehtäviä ja samalla uutta oppien. Jokaisen pentueen mukana kulkee saattaja, joten eksymisen vaaraa ei ole.

Mukaan kisoihin voi ilmoittautua viimeistään keskiviikkona 13.4.2022 Kuksassa: www.kuksaan.fi/48930

Kaikki ilmoittautuneet saavat lisätietoa lähempänä kisoja.

 

Rasisminvastainen viikko 21.-27.3.

Partio on mukana Rasisminvastaisessa viikossa 21.-27.3. yhdessä SPR:n ja Marttojen kanssa. Yhteistyöllä halutaan vastustaa rasismia levein hartein ja tehdä konkreettisia tekoja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain sillä viikolla, jolle YK:n rasisminvastainen päivä 21.3. osuu. Suomen Punainen Risti on jo pitkään koordinoinut valtakunnallista rasisminvastaisen viikon kampanjaa Suomessa.

Vuoden 2022 kampanjan ydinviesti on ”Tunnista, tiedosta, toimi”. On tärkeää tunnistaa rasismi arjessa ja rakenteissa, tiedostaa omat ennakkoluulot ja oppia lisää, sekä toimia aktiivisesti rasismia vastaan. Kampanjalla halutaan tänä vuonna erityisesti lisätä tietoisuutta nuorten kokemasta rakenteellisesta rasismista, tarjota alustaa nuorten äänille ja tehdä rasisminvastaisia toimintaohjeita tunnetuksi.

 

Tue Sädetyttöjen partiotoimintaa ostamalla Biokian maukkaita, Suomessa valmistettuja luomumarjatuotteita!

Säde ry on Kaarinan Sädetyttöjen tukiyhdistys, joka on tukenut lippukunnan toimintaa jo lähes 40 vuoden ajan. Yhdityksen jäsenet ”Sädettäret” ovat pääosin vanhoja, aktiivitoiminnasta taustalle siirtyneitä Sädetyttöjä. Pääasiallinen tukemme lippukunnalle on ollut rahallinen tuki. Tuki on kohdistettu pääasiassa koulutukseen, retki- ja kilpailutoimintaan sekä tarvikehankintoihin.

SÄDE ry myy Biokian luomumarjatuotteita 4 tuotteen setteinä Hinta: 15€/setti.
– Yhteen settiin kuuluu neljä pussia marjoja joko luomu-suklaamustikoita (4 pss maitosuklaalla kuorrutettuja mustikoita) tai kuivattuja luomumarjoja (mustikka, puolukka, karpalo ja marjamix (mustikka/puolukka/karpalo/mustaherukka) sis. luomuruokosokeria)
+ NYT Setin ostajalle kaupan päälle 1 pussi luomu-valkosuklaamustikoita! (näissä parasta ennen on mennyt vähän aikaa sitten, mutta täysin herkullisia edelleen)

Kaikissa kätevä uudelleensuljettava pakkaus – Kiva välipalana tai eväänä myös retkellä!

Lisätietoa ja tilausohjeet liitteenä olevasta tiedostosta.
Myynti jatkuu toistaiseksi, niin kauan kuin marjoja riittää.

KeKe-ketun terveiset

Heipparallaa taas kaikille!
Kuulinpa tässä viime viikolla erään kaverini sanovan, että partio on maailman monipuolisin harrastus. Totesin siihen, että niinpäs on ja lisäsin, että meillä partiossa mietitään koko ajan uusia keinoja sille, miten saataisiin partiota tarjottua mahdollisimman monelle. Se tarkoittaa sitä, että haluamme, että mahdollisimman monella olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet tulla mukaan partioon ja että partiossa on mahdollisuus olla oma itsensä. Se on minusta todella tärkeä juttu.

Yhdenvertaisuuteen liittyy myös rasismi. Rasisminvastaista viikkoa vietetään tänä vuonna 21.-27.3. ja partio on mukana rasisminvastaisen viikon toiminnassa yhdessä Suomen Punaisen Ristin ja Marttojen kanssa. Tänä vuonna kampanjan ydinviesti on ”Tunnista, tiedosta, toimi”. Se tarkoittaa sitä, että opimme tunnistamaan rasismia entistä tarkemmin arjessa, tiedostamaan omia ennakkoluulojamme ja ennakko-oletuksiamme ja toimimme aktiivisesti rasismia vastaan. Kampanjalla halutaan tänä vuonna erityisesti lisätä tietoisuutta nuorten kokemasta rakenteellisesta rasismista, tarjota alustaa nuorten äänille ja tehdä rasisminvastaisia toimintaohjeita tunnetuksi. Lisää rasisminvastaisesta viikosta voit lukea täältä: https://rednet.punainenristi.fi/rasisminvastainen-viikko

Mielestäni on hurjan tärkeää, että rasisminvastaisuudesta puhutaan, jotta saamme rakennettua maailmasta entistä paremman paikan. Muistitkos, että yksi partioihanteistakin on toisen kunnioittaminen? Entäs tiesitkö, että meillä partiossakin on olemassa yhdenvertaisuussuunnitelma, jota käytetään päätöksenteossa?

Tässä kuussa haastan teidät keskustelemaan rasisminvastaiseen viikkoon liittyvistä asioista. Näistä voi jutella kodin lisäksi koulussa, töissä, partiossa tai muissa harrastuksissa:
– Mitä on yhdenvertaisuus, syrjintä tai rasismi?
– Miten syrjintä ja rasismi vaikuttavat elämään?
– Olenko kohdannut syrjintää tai rasismia? Missä tilanteissa? Miltä se tuntui?
– Millaisia ennakko-oletuksia minulla on? Onko minuun kohdistettu ennakko-oletuksia?
– Onko partiossa rasismia tai syrjintää? Miten tilannetta voisi parantaa?
– Osaatko puuttua syrjintään tai rasismiin, jos näet sellaista? Miten voin puuttua tähän?

Syvällisin miettein rasisminvastaista viikkoa toivottaen
KeKe-kettu