Sädäriposti 4/2024

Hei ja hauskaa huhtikuuta kaikille Sädäripostin lukijoille! Tästä Sädäripostissa löydät tietoa Helvi-kesäleiristä, muistutuksen partioparaatista ja lupauksenannosta, lyhyen koonnin muista kevään tapahtumista ja muistutuksen Sädemajan talkoisiin ilmoittautumisesta. Antoisia lukuhetkiä ja hyvää tulevaa partioviikkoa kaikille!

Kesäleiri Helvi

Sähköposteihinne on muutama päivä sitten kolahtanut tärkeä viesti koskien kesäleiriämme Helviä. Olethan jo lukenut sen? Helvi nimittäin kutsuu meidät kaikki mukaan vauhdikkaaseen ja kansainväliseen leirielämään. Leirikirjeen löydät myös tämän viestin liitteenä. Tule rohkeasti mukaan kiertämään kanssamme maailmaa!
Tärkeimmät tiedot kesäleiri Helvistä:

Missä?

Sädemajalla
Savojärventie 90, Savojärven Rantapiha, Nousiainen

Milloin?

Sudenpentuleiri 25.-28.7. (to-su)
Koko leiri 25.-31.7. (to-ke)

Ilmoittautuminen

Viimeinen ilmoittautumispäivä on su 2.6.

Hinta

Sudenpentuleiri 45 euroa
Koko leiri 80 euroa
Me Sädetytöissä haluamme, että kaikilla lippukuntalaisilla on perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus osallistua kesäleirille. Alennetun leirimaksun tai siitä vapauttamisen osalta voit olla luottamuksellisesti yhteydessä leirinjohtajaan marika.hirvonen[at]sadetytot.net tai osoitteeseen stipendi[at]sadetytot.net
Lippukunnalla on myös paljon lainavarusteita, joten varusteiden puuttuminenkaan ei ole este kesäleirille osallistumiselle.
Nähdään siis Helvillä!

Lupauksenanto 23.4.

Sädetyttöjen ja Ristiritarien yhteinen lupauksenantotilaisuus on partioviikolla tiistaina 23.4. Pyhän Katariinan kirkossa (Papinkatu 2). Tänä vuonna tilaisuudessa uudet sudenpennut sekä uudet seikkailijat (Apilat) antavat partiolupauksen, uuteen ikäkauteen siirtyneet ryhmät saavat siirtymämerkit ja ansioituneet johtajat saavat ansiomerkkejä.
Lupauksenanto alkaa Pyhän Katariinan kirkossa kello 18.00. Lupauksenantoa seuraamaan ovat tervetulleita kaikki lippukuntien jäsenet sekä lupauksenantajien läheiset. Partiolaiset pukeutuvat partioasuun (Katso tarkemmat ohjeet kirjeen lopusta).
Huomaattehan, että lupauksenantajat kokoontuvat yhdessä Nummen kolon pihalla jo klo 17.30! Tilaisuuden jälkeen on kahvitarjoilu.

Partioparaati toukokuussa 5.5. ja marssiharjoitukset 2.5.

Lounais-Suomen Partiopiirin perinteinen partioparaati järjestetään 5.5. Turussa. Paraati on loistava tilaisuus nauttia (usein) aurinkoisesta sunnuntaista Turussa ja nähdä partiokavereita myös eri lippukunnista. Tämä jos mikä on kevään ykköstapahtuma!
Sädetytöt ovat osallistuneet paraatiin sankoin joukoin, joten sen takia harjoittelemme marssimista kevään aikana omissa marssiharjoituksissa. Lippukunnan marssiharjoitukset järjestetään 2.5. klo 18.00 Nummen kololla. Tulethan mukaan, vaikka olisit jo hieman kokeneempi marssija.
Lippukunnalla on paraatia varten lainavarusteita. Näistä voi kysyä ryhmän omalta johtajalta jo tässä vaiheessa. Nyt kannattaakin tarkastaa, että oma partiopaita on puhdas ja siinä on oikeat merkit oikeilla paikoilla – paraati saapuu yllättävän pian! Sädetytön pukeutumisohjeen löydät osoitteesta sadetytot.net/partioasu

Muita eri ikäkausien tapahtumia keväällä

Keväällä järjestetään yllä olevan lisäksi myös muita tilaisuuksia eri ikäkausille. Näistä tiedotetaan erikseen niitä ryhmiä, joita tilaisuudet koskevat. Näiden lisäksi ryhmillä on myös omia retkiä.

Lounais-Suomen Partiopiirin kevätkisat 13.4. (Apilat)

Sudenpentukisat 27.4. (Leppäkertut ja Mehiläiset)
Sepeli seikkailijoille 13.5. (Apilat)
HuHu 5.-9.6. (samoajat ja vaeltajat)

Talkoot Sädemajalla 20.4.

Kutsumme jälleen kaikki Sädärit ja erityisesti Sädäreiden vanhemmat ja huoltajat mukaan viettämään mukavaa keväistä talkoopäivää Sädemajalle, tällä kertaa lauantaina 20.4. Kevättalkoissa mm. viimeistelemme sisätiloja, maalaamme ulkohuusseja, raivaamme ja siistimme pihamaata tulevien rakennelmien tieltä, teemme polttopuita, rakennamme aitaa ja haketamme risuja. Tekemistä riittää jälleen kaikille ja kaikenikäisille.
Ilmoittautumiset viimeistään 12.4. osoitteessa:

Liitteet: