Sädäriposti 5/2018

Heippa!

Kevään loppuhuipennus, partioparaati, on aivan nurkan takana ja nyt onkin aika tehdä vielä viimeiset valmistelut ennen paraatipäivää! Parhaat paraativinkit kuulet marssiharkoissa keskiviikkona ja torstaina, mutta tärkeimmät ohjeet löytyvät myös tästä kirjeestä.

Ryhmien kokoukset loppuvat tämän kevään osalta ryhmänjohtajien ilmoittamana ajankohtana ja viikoittaiset kokoukset jatkuvat taas syksyllä koulujen alettua. Ryhmien syksyn kokoontumisajoista tiedotetaan elokuun Sädäripostissa.

  • 2.5. klo 18.30-19.30 paraatiharjoitukset Hannunniitun kololla (Virmuntie 2).
  • 3.5. klo 18.30-19.30 paraatiharjoitukset Hannunniitun kololla (Virmuntie 2).
  • 6.5. Lounais-Suomen Partiopiirin perinteinen partioparaati. Lähdemme Nummen kololta (Papinkatu 2) klo 12 ja paraati päättyy klo 16 mennessä Turun Kaupunginteatterin taakse.
  • Seuraava Sädäriposti saapuu 1.8.

Partioparaati

6.5. on vuorossa Lounais-Suomen Partiopiirin perinteinen partioparaati. Paraatiin pukeudutaan partioasuun, ja kokoonnumme Nummen kololla (Papinkatu 2) klo 12.00. Paraati päättyy klo 16 mennessä Turun Kaupunginteatterin taakse, josta hakijat voivat tulla noutamaan. Tilaisuuteen pukeudutaan partioasuun. Emme palaa enää paraatista kololle, joten mukaan ei voi ottaa laukkuja tai muuta ylimääräistä tavaraa. Puhelimen ja kotiavaimet voi sujauttaa partiopaidan alle pieneen pussiin. Sateen sattuessa voi mukaan pakata partioasun alle myös kertakäyttöisen, kirkkaan sadetakin. Kylmällä säällä voi käyttää mustia tai tummansinisiä sormikkaita.

Paraatissa järjestetään myös kisa, jossa lippukunnat kilpailevat ryhdikkyyden ja yhtenäisen pukeutumisen saralla. Siispä on tärkeää pukeutua partioasuun! Minkään varusteen puuttuminen ei kuitenkaan ole este osallistumiselle, sillä lippukunnalta löytyy lainavaatteita sukkahousuista päähineisiin. Lainavaatteita voi kysellä omalta johtajalta.

Paraatiharjoitukset järjestetään 2.5. ja 3.5. klo 18.30-19.30 Hannunniitun kololla (Virmuntie 2). Ainakin toisiin harjoituksiin on suotavaa osallistua. Harjoituksiin pukeudutaan partioasuun mahdollisuuksien mukaan, tärkeintä on kuitenkin saapua paikalle.

Sädetyttöjen partioasu

Sädetyttöjen pukeutumisohjeet löytyvät tämän kirjeen liitteistä ja vinkkejä voi kysellä myös omalta ryhmänjohtajalta. Lippukunnalla on tarjolla myös lainavaatteita, joita voi pyytää kokeiltavaksi oman ryhmän johtajalta.

Partiopaidan, -hameen ja merkit saa ostettua Scandinavian Outdoorista netistä, Hansasta tai Kuninkojalta, ja käytettyjä voi etsiä Facebookin Partiokirpputori!-ryhmässä.

Tummansinisiä sukkahousuja löytyy ainakin Stockmannilta. Myös Prismat ja Citymarketit pitävät yleensä valikoimissaan tummansinisiä sukkahousuja.

Mustia ballerinoja löytyy edullisesti esimerkiksi. H&M:ltä; lasten kokoja täältä ja isompien tyttöjen kokoja täältä.

Liitteet

Kutsu paraatiin (pdf)
Sädetytön pukeutumisohje (pdf)