Sädäriposti 5/2023

Hei ja hauskaa vappua kaikille Sädäripostin ystäville! Toukokuun Sädäripostissa on asiaa tulevista lippukunnan tapahtumista, kuten ensi sunnuntain partioparaatista, Sädemaja-kämpän talkoista ja kesäleiristä. Kevätkauden viimeinen Sädäriposti ilmestyy kesäkuussa 1.6. ja heinäkuussa Sädäriposti lomailee. Antoisia lukuhetkiä!

Tove-kesäleiri 2.–7.7.2023 (sudenpennut 2.–4.7.) 

Kesäleirin ilmoittautuminen on yhä käynnissä, ja se päättyy 21.5.! Lukaise liitteen leirikirje läpi ja ilmoita lapsesi tai nuoresi mukaan kesän partioleirille muumitarinoiden matkassa. Leiri pidetään kämpällämme Kurjenrahkan kupeessa. Tervetuloa mamman lettuja paistamaan ja telttailemaan Pikku Myyn tavoin! : www.kuksaan.fi/59867
Lisätietoa: anni.kyllonen[at]sadetytot.net

Partioparaati 7.5.2023

Partioparaati, järjestetään sunnuntaina 7.5. Turussa. Paraati on hieno ja jännittävä tapahtuma, jossa pääsemme valtaamaan Turun katuja rumpujen soidessa! 
Kokoonnumme sunnuntaina 7.5. klo 12.00 Nummen kololla. Marssimme yhdessä veljeslippukuntamme Ritareiden kanssa kololta Tuomiokirkolle. 
Paraatijuhla alkaa Tuomiokirkolla klo 14.00, mutta saavumme kirkolle noin klo 13.30. Itse paraati lähtee liikkeelle klo 14.30 ja kulkee seuraavaa reittiä: Tuomiokirkko – Akatemiantalo – Uudenmaankatu – Tuomiokirkkosilta – Aninkaistenkatu – Yliopistonkatu – Brahenkatu – Linnankatu – Kristiinankatu – Läntinen rantakatu – Teatterisilta 
Paraati päättyy osaltamme Biologisen museon liepeille, missä otetaan perinteinen paraatikuva (älä siis lähde pois ennen kuvan ottoa) sekä nautitaan munkit ja mehut. Muista palauttaa myös paraatin lainatavarat heti paraatin jälkeen. 

Pukeutuminen 

Pukeutumisohje tiivistettynä alla. Tarkemman pukeutumisohjeen löydät osoitteesta sadetytot.net/partioasu. Mikäli kaipaat lainavarusteita, ole yhteydessä Noaan (noa.laaksonen[at]partio.fi). Paraatissa emme palaa kololle, joten takkia, laukkua ja sateenvarjoa ei voi ottaa mukaan. Partiopaidan alle puetaan tarpeeksi lämmintä ja avaimet sun muut kätketään paidan alle kaulaan. Sateella partiopaidan ja -hameen alle voi pukea jotain vedenpitävää, kuten kertakäyttösadetakin. 
Kaikille yhteinen alaosa: Tummansininen polvipituinen hame ja tummansiniset sukkahousut TAI tummansiniset polvipituiset shortsit ja tummansiniset polvisukat sekä tummansiniset tai mustat kengät. Emme käytä partiovyötä. 
Sudenpennut: tummansininen collegepaita merkkeineen, partiohuivi ja tonttupipo. 
Seikkailijat: Mustikansininen partiopusero merkkeineen, partiohuivi oranssilla osmonsolmulla ja tummansininen baretti kallistettuna oikealle. 
Tarpojat: Mustikansininen partiopusero merkkeineen, partiohuivi violetilla osmonsolmulla, violetti pillinaru ja tummansininen baretti kallistettuna oikealle.

Lähde talkoilemaan Sädemajalle lauantaina 13.5.!

Lumisade sotki huhtikuiset talkoiluaikeemme, joten yritetään nyt uudelleen toukokuussa. Kutsumme kaikki Sädärit ja erityisesti Sädäreiden vanhemmat ja huoltajat mukaan viettämään mukavaa talkoopäivää Sädemajalle lauantaina 13.5.2023. Myös isovanhemmat, kummit ja kaimat ovat tervetulleita. Teemme erilaisia sisätilojen ja erityisesti pihapiirin kunnostustöitä, toivottavasti jo silloin aurinkoisessa kevätsäässä. Ilmoittautumiset sähköpostitse Peralle (minna.opas[at]gmail.com) 5.5. mennessä. Lisätietoa talkoista oheisessa liitteessä.

Sädärien palautekysely

Kevät alkaa lähestyä loppuaan. Kulunut kevät on sisältänyt paljon jännittäviä ja hauskoja hetkiä ja tapahtumia. Teillä on nyt mahdollisuus antaa palautetta meille myös kirjallisesti oheisen palautekyselyn kautta. Saatua palautetta käytetään toimintamme kehittämiseen. Palautelinkki on auki 1.6. asti. 
Linkki palautekyselyyn: https://forms.gle/83ZTTNP7VPHYxnLo8