Sädäriposti 5/2024

Hauskaa vappua kaikille Sädäripostin lukijoille! Tästä Sädäripostista löydät muistutuksen kesäleiristä ja partioparaatiin valmistautumisesta. Kevään viimeinen Sädäriposti ilmestyy kesäkuussa. Antoisia lukuhetkiä!

Kesäleiri Helvi

Kesäleiri-ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Nyt onkin siis hyvä aika klikata alta löytyvää Kuksa-linkkiä ja käydä ilmoittautumassa Helvin kansainvälisiin pyörteisiin.
Helvi on samalla lippukunnan 75v juhlaleiri, joten kannattaa ehdottomasti tulla mukaan synttärijuhlintaan.

Missä?

Sädemajalla
Savojärventie 90, Savojärven Rantapiha, Nousiainen

Milloin?

Sudenpentuleiri 25.-28.7. (to-su)
Koko leiri 25.-31.7. (to-ke)

Ilmoittautuminen

Viimeinen ilmoittautumispäivä on su 2.6.

Hinta

Sudenpentuleiri 45 euroa
Koko leiri 80 euroa

Partioparaati 5.5.2024

Nyt on Kaarinan Sädetyttöjen 75-vuotisjuhlavuosi, jota juhlistamme muodostamalla partioparaatiin upeat marssirivistöt.

Marssiharjoitukset 

Marssiharjoitukset järjestetään Nummen kololla huomenna torstaina 2.5. klo 17.30 – 19.00. Huomioithan, että marssiharjoitusten aloitusajankohtaa aiemmin ilmoitetusta on aikaistettu. Harjoituksissa tutustumme tarkemmin paraatipäivän ohjelmaan ja tietysti harjoittelemme marssimista nelirivissä. Tulethan mukaan, vaikka olisit jo hieman kokeneempi marssija. Marssiharjoituksissa sinulla on oiva tilaisuus saada lippukunnalta lainaksi tarvitsemasi varuste, kuten esimerkiksi hame.
Mikäli et jostain syystä pääse marssiharjoituksiin, olet silti ehdottoman tervetullut paraatirivistöömme!

Paraatipäivä

Lounais-Suomen Partiopiirin partioparaati järjestetään Turussa sunnuntaina 5.5.2024. Me Sädetytöt kokoonnumme Nummen kololla klo 12.00.
Kololla viilaamme vielä asut kuntoon, muodostamme marssirivistöt ja ehkä vähän treenaammekin marssia. Tarjolla on myös pientä välipalaa, mutta koska päivä on pitkä, kannattaa kotona syödä tukeva lounas ennen kololle tuloa. Klo 13.00 lähdemme yhdessä Ristiritarien kanssa marssimaan kohti Tuomiokirkkoa. Piispankadulla kokoonnumme Kymmenyslippukuntien kanssa klo 13.30.
Kenttäjuhla Tuomiokirkontorilla alkaa klo 14.00. Juhlassa suoritetaan yhteinen lipunnosto, kuunnellaan juhlapuhe, seurataan Mannerheim-solkien jako ja lauletaan Suvivirsi.
Ensimmäiset lippukunnat lähtevät marssireitille klo 14.30. Vielä ei ole tietoa, mihin aikaan lippukuntamme pääsee matkaan. Marssimme yhdessä muiden Kaarinan alueen lippukuntien kanssa.
Reitti: Tuomiokirkontori – Brahenpuisto kiertäen – Uudenmaankatu – Tuomiokirkkosilta – Aninkaistenkatu – Yliopistonkatu – Brahenkatu – Linnankatu – Kristiinankatu – Läntinen Rantakatu – Teatterisilta – Itäinen Rantakatu.
Sädetyttöjen osalta paraati päättyy Biologiselle museolle viimeistään klo 16.15. Päättymisaika riippuu täysin siitä, missä vaiheessa pääsemme lähtemään kirkolta. Paraatin päätteeksi kaikille reippaille marssijoille on tarjolla munkkia ja mehua. Huomioitavaa on, että Biologiselle museolle ja teatterin taakse pääsee tällä hetkellä ajamaan ainoastaan Neitsytpolun suunnasta.

Partioasu

Lippukunnan nettisivuilta löytyy kattava tietopaketti Sädetytön partioasusta. Partioasun yleisilme on tummansininen, ja se puetaan aina päällimmäiseksi. Alle puetaan riittävästi säänmukaisia tummia vaatteita (alta ei siis sovi pilkottaa vaikkapa pinkkiä kaulusta), ja tarvittaessa voi käyttää tummansinisiä tai mustia sormikkaita. Sateella partiopaidan ja -hameen alle voi pukea jotain vedenpitävää, kuten kertakäyttösadetakin.
Kaikille yhteiset asusteet:
  • Tummansininen, noin polvipituinen hame. Ei farkkuhametta!
  • Tummansiniset, yksiväriset sukkahousut, ei kuvioituja tai raidallisia.
  • Tummansiniset tai mustat siistit kengät, esim. balleriina- tai kävelykengät. Ei valkopohjaisia lenkkareita!
  • Sudenpennuilla on tummansininen collegepaita ja muilla partiopaita. Päähine on sudenpennuilla tonttupipo ja muilla tummansininen baretti. Päähine kannattaa kiinnittää pinneillä hiuksiin, ettei tuuli vie.
Paraatista emme palaa kololle, joten takkia, laukkua ja sateenvarjoa ei voi ottaa mukaan. Avaimet ja muu tarpeellinen kätketään paidan alle kaulaan.
Kaikki lainavaatteet tulee palauttaa heti paraatin jälkeen, viimeistään seuraavassa kokouksessa omalle johtajalle.
Jos sinulla on vähänkään kysyttävää paraatipäivästä tai partioasusta, niin älä epäröi ottaa yhteyttä oman ryhmäsi johtajaan tai lippukunnanjohtaja Peraan (minna.opas[at]sadetytot.net).
Partioparaati on aivan huipputapahtuma, jossa jokainen näkee, miten paljon meitä partiolaisia täällä Lounais-Suomessa onkaan. Hymyssäsuin ja auringosta nauttien voimme näyttää kaikille turkulaisille, miten hienoa on olla partiolainen.
Olet sitten tuore sädäri tai vanha konkari, nähdään paraatissa!

Liitteet