Sädäriposti 6/2021

Aurinkoista kesäkuun alkua kaikille Sädäripostin lukijoille! Tästä Sädäripostista löydät tietoa kesäleiriasioista, lippukunnan vanhan kämpän myynnistä, uusien sädetyttöjen etsinnästä, lippukunnan partiosyksystä sekä KeKe-ketun terveiset.

Tämä on kevätkauden viimeinen Sädäriposti ja syksyn ensimmäinen posti lähetetään elokuun alussa.

Antoisia lukuhetkiä!

Sädetyttöjen kesäleiri Marie ja Finnjamboree Kajo

Sädetyttöjen kesäleiri Marien viimeinen ilmoittautumispäivä on tänään 1.6.2021. Mikäli et ole vielä leirille ilmoittautunut, tee se pikimmiten osoitteessa kuksaan.fi/41565

Leiri järjestetään Onnelannummen retkeilyalueella Teijossa. Leirillä pääsemmekin tutkimaan luonnontieteen ihmeitä ja nauttimaan rennosta leiritunnelmasta koko lippukunnan voimin. Leiri jakaantuu kahteen päällekkäiseen osaan: sudenpennuille suunnattuun kolmen päivän kokonaisuuteen ja vanhemmille ikäkausille suunnattuun viiden päivän leiriin, joka sisältää vuorokauden kestävän haikin. Vanhimmilla sudenpenturyhmillä (eli Leppäkertuilla ja Sudenkorennoilla) on halutessaan mahdollisuus osallistua myös vanhempien ikäkausien osalle.

Koko leiri on kestoltaan 26.-30.7. ja sudenpentuleiri 26.-28.7. Koko leirin hinta on 60 €, sudenpentuleirin hinta on 36 € ja leirin päivämaksu on 12 €. Sädetyttöjen hallitus voi hakemusta vastaan myöntää rahallista tukea leirimaksuun. Ota rohkeasti yhteyttä leirinjohtajiin tai suoraan hallitukseen: hallitus[at]sadetytot.net

Lisää tietoa leiristä saat liitteenä olevasta leirikirjeestä sekä leirinjohtajilta Annilta (anni.savioja[at]sadetytot.net] ja Maijalta (maija.irjala[at]sadetytot.net).

Kesällä 2022 järjestetään Suomen Partiolaisten suurleiri (eli Finnjamboree). Leirin nimi on Kajo ja se järjestetään Evon leirialueella Hämeenlinnan lähellä 15.-23.7.2022. Kajon kohderyhmää ovat tarpojat, samoajat ja vaeltajat. Myös kansainväliset osallistujat eri puolilta maailmaa ovat lämpimästi tervetulleita mukaan Kajolle!

Kajon leirimaksu on kokoaikaisilta leirin osallistujilta tarpojasta ylöspäin 250 €.

Sädetytöissä Kajo-yhteyshenkilömme on Noa Laaksonen. Lisää tietoa Kajosta löydät osoitteesta https://kajo2022.fi/

Sädevaara

Sädetyttöjen vanha, Laitilassa sijainnut Sädevaara-kämppä on myyty viime kuussa uusille omistajilleen. Lippukunnan johtajisto keskustelee aktiivisesti siitä, miten Sädevaaran myynnistä saatu tuotto käytetään. Tavoitteena on tehdä kestäviä hankintoja, jotka palvelevat kaikkia sädetyttöjä pitkäkestoisesti. Asiaan liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä lippukunnanjohtaja Aallottareen (aallotar.haapasaari[at]sadetytot.net).

Etsitään uusia nuoria ja aikuisia sädetyttöjä

Sädetytöt etsivät ensi lukuvuodeksi jälleen uusia nuoria ja aikuisia touhuamaan harrastuksen parissa. Erityisesti ryhmänjohtajille on kysyntää, mutta muutakin puuhaa ja retkeilyä riittää.

Jos partio kiinnostaa sinua tai ehkäpä jotain tuttuakin, ota yhteyttä lippukunnanjohtaja Aallottareen; hän vastaa mitä iloisimmin kaikenlaisiin yhteydenottoihin ja kysymyksiin! Yhteystiedot: aallotar.haapasaari[at]sadetytot.net, 040 0225 486

Sädetyttöjen partiosyksy 2021

Sädetyttöjen syksyn aloituskokous pidetään 17.8.2021 Nummen kololla.

Aloituskokoukseen ovat tervetulleita kaikki uudet ja vanhat jäsenet, kiinnostuneet sekä huoltajat.

Ensimmäisen vuoden sudenpennut syksyllä

Mehiläiset (s. 2014)

Keskiviikkoisin klo. 17.00–18.30
Jaanin kolo, Karjakuja 75

Uusien ykkösluokkalaisten lauma, Mehiläiset, aloittaa kokoontumiset keskiviikkoisin Jaanin seurakuntatalolla, Karjakuja 75. Sudenpentujen kokoontumisaika on 17–18.30

Jos kokoontuminen Jaanissa on usealle sudenpennulle hankalaa, voidaan kokoontumista harkita Jaanin sijasta Nummen kololla.

Ryhmään otetaan 10 lasta.

Ilmoita lapsesi mukaan partioon: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenyys.aspx?id=9999278 kirjoita lisätietoihin toive ryhmästä tai laita viestiä ohjelmajohtaja Ilonalle.

Heinäsirkat (s. 2013 ja 2014)

Maanantaisin klo. 17.00–18.30
Nummen kolo, Papinkatu 2

Viisi uutta sudenpentua mahtuu Heinäsirkkojen 1. ja 2.-luokkalaisten laumaan.

Ilmoita lapsesi mukaan:
https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenyys.aspx?id=9999278 

Lisätietoa uusien sudenpentujen toiminnasta ja ilmoittautumisesta antaa ohjelmajohtaja Ilona:
puh. 050 5274517
ilona.valjakka[at]sadetytot.net

Muut ryhmät

Muilla ryhmillä kokoontumiset jatkuu suurimmaksi osaksi samaa aikaan ja samassa paikassa. Jos muutoksia kokoontumisiin tulee, niistä infotaan suoraan ryhmien vanhemmille.

KeKe-ketun terveiset

Moikkamoi! Mä oon KeKe-kettu ja olen lippukunnan oma kestävän kehityksen lähettiläs. Täällä Sädäripostissa annan vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla perheissä voidaan pienillä jutuilla vaikuttaa maapallon sekä sen ihmisten hyvinvointiin.

Olen äärettömän ylpeä siitä, että Kaarinan Sädetytöille on myönnetty Kestävästi partiossa -tunnus. Tunnuksen myöntäminen kertoo siitä, että lippukunnassamme tehdään jo oikeita asioita, mutta paljon on vielä parannettavaa kestävän kehityksen saralla. Ja mä aion auttaa siinä!

Nyt kuitenkin kesäloma on jo nurkan takana. Tosin itse en ehdi kovinkaan paljon lomailemaan, koska autan lippukunnan johtajistoa kesäleirin järjestämisessä. Suunnitteluvaiheessa on paljon asioita, joita pitää ottaa huomioon. Pitää varmistaa, että lippukunnan lainattavat retkivarusteet ovat kunnossa, jotta lainavarusteita tarvitsevat jäsenet saavat ehjät ja puhtaat varusteet mukaan leirille. Ostoksillakin täytyy käydä, koska kesäleirillä pesemme sekä itsemme että astiamme biohajoavilla pesuaineilla. Leiriläisten ei siis tarvitse tuoda mukanaan omia pesuaineita. Lisäksi käyn etukäteen leirialueella ja sen lähiympäristössä tutkimassa mm. alueen roskien kierrätysmahdollisuudet.

Lopuksi vielä tämänkertainen vinkkini: Menkää metsään. Alkukesällä metsässä on niin kaunista! Uskon, että jokaiselle meistä lähin metsä on kävely- tai pyörämatkan päässä, koska kaupunkimetsäkin on metsä. Aina ei tarvitse lähteä sysimetsään, vaikka sinnekin pääsee helposti bussilla. Ottakaa metsäretkelle mukaanne roskapussi tai kestokassi ja hanskat. Näin voitte kerätä näkemänne roskat pois metsästä.Turun pääkirjastosta saa halutessaan lainata myös roskapihtejä! Muistakaa kierrättää roskat asianmukaisesti. Ennen retkeä kannattaa vielä kerrata Retkietiketti. Istahtakaa metsässä hetkeksi kalliolle, kivelle tai kannon nokkaan. Siinä voitte rauhassa katsella, haistella, kuunnella ja tunnustella metsää. Toivotan kaikille kivoja kesäisiä metsäretkiä

T: KeKe-kettu