Sädäriposti 8/2023

Eloisaa elokuuta kaikille Sädäripostin lukijoille! Kiitokset vielä yhteisesti menneestä partiokesästä: Tove-kesäleirillä ilo oli ylimmillään ja osa lippukuntamme samoajista on maailmanjamboreella Etelä-Koreassa. Tässä Sädäripostissa on jo tietoa tulevasta partiosyksystä ja sen tapahtumista, kutsu partioperheiden aikuisille lippukunnan toimintaan, tietoa talvipiirileiristä sekä muistutus lippukunnan tukitoimista partioharrastuksen mahdollistamiseksi. Antoisia lukuhetkiä!

Partiosyksyn aloitus

Sädetyttöjen viikkotoiminta alkaa viikolla 34 eli 21.8.2023 alkavalla viikolla. Tarkemmat tiedot ryhmien kokoontumisista löydät nettisivuiltamme.

Alkavana partiosyksynä jatkamme yhteistyötä veljeslippukuntamme Kaarinan Ristiritarien kanssa. Tämä tulee näkymään erityisesti retkillä ja muissa tapahtumissa, jotta saamme toteutettua partiotoimintaa jäsenillemme.

 

Syksyn 2023 tapahtumia

Partiosyksy sisältää niin lippukunnan (KST), partiopiirin (L-SP) ja keskusjärjestön (SP) järjestämiä monenlaisia tapahtumia, joista tähän alle on listattu osa. Lippukunnan tapahtumista saat lisää tietoa ryhmän omalta johtajalta ja tulevista Sädäriposteista, Lounais-Suomen Partiopiirin tapahtumista lisää tietoa löytyy piirin tapahtumakalenterista.

21.-27.8. KST Viikkotoiminta alkaa

6.9. L-SP ja TurPa Syksyn suuri avajaisiltanuotio, Vartiovuorenmäki

5.9. L-SP Etävanhempainilta partiolaisten kotiväelle, myös 13.9.

23.9. KST Kämppätalkoot Sädemajalla

23.-24.9. L-SP Tarpojavaellus 2, Kurjenrahka (vip 15.8.)

7.10. L-SP Yösuunnistuskilpailu Komeetta 2023, Kankaanpää, kaikki ikäkaudet

14.-15.10. SP Garrulus – partiotaitojen syys-SM-kilpailut 2023, Lieto, samoajat, vaeltajat, aikuiset

20.-22.10. SP Explo, Hämeenlinna, samoajat

27.-29.10. L-SP Tarpojien luovuusmajakka: Tarpojien Bocuse d’Or, Loimaa, vip 30.9.

13.12. L-SP Partiolaisten Kauneimmat joululaulut, Mikaelinkirkko

Syksyn aikana lippukunnan sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat retkeilevät omilla retkillään, ja joulukuussa osallistumme itsenäisyyspäivän joulumyyjäisiin ja päätämme partiovuoden joulujuhlassa. Näistä tapahtumista lisää tietoa saa omalta johtajalta ja tulevista Sädäriposteista.

 

Partioperheen aikuinen: tervetuloa mukaan partioon!

Järjestömme kaipaa erityisesti tällä hetkellä apukäsiä missä milloinkin retkien muonituksesta kaluston huoltoon ja pienemmissä tapahtumissa hääräilyyn. Olemme avusta kovin kiitollisia; toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin. Viime aikoina toimintaamme pyörittävien vapaaehtoisten määrä on vähentynyt, joten tarvitsemme erityisesti nyt apua partioperheiden aikuisilta.

Tällä hetkellä tarvitsemme järjestöömme erityisesti taloudenhoitajaa tai ihmistä avustamaan kirjanpidossa. Tehtävää voi tehdä, vaikka ei vielä olisi juurikaan kokemusta partiotoiminnasta eikä se edellytä esimerkiksi aktiivista osallistumista viikkotoimintaan tai ryhmän johtamista. Mikäli olet aikaisemmin harkinnut partiotoimintaan osallistumista, mutta et sitä ole vielä tehnyt, tämä viesti on sinulle. Pohjatuntemus taloudenhoitajan tehtävistä erityisesti järjestössä on hyödyksi, mutta tehtävään saa laajan, räätälöidyn perehdytyksen. Mikäli olisit kiinnostunut partiosta tai tiedät jonkun, joka voisi olla etsimämme henkilö, ole yhteydessä pestijohtaja Elinaan: elina.salonen[at]sadetytot.net

 

Talvipiirileiri Kuura 2024

Lounais-Suomen Partiopiirin järjestämä Kuura 2024 on piirin talvileiri 4.-7.1.2024 Virttaan Eräveikkojen majalla Loimaalla. Leiri on suunnattu seikkailijoille, tarpojille, vaeltajille ja aikuisille. Kuuraa edellinen talvipiirileiri Tules järjestettiin 2016.

Ilmoittautuminen leirille alkaa elokuun puolessa välissä ja linkki ilmoittautumiseen julkaistaan osoitteessa https://lounaissuomi.partio.fi/nyt/talvipiirileiri-kuura/ilmoittautuminen/

Leirin hinta on 115 euroa, joka sisältää yhteiskuljetuksen, sekä 400 ensimmäiselle ilmoittautujalle leiripipon! Osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautuneilta ennen leiriä.  Kuuralle ilmoittaudutaan Kuksassa. Talvileiri Kuura 2024 ilmoittautuminen on käynnissä 30.9.2023 asti. 

 

Partioharrastuksen tukitoimet Sädetytöissä

Tuntuvatko partion jäsenmaksu tai retkimaksut liian korkeilta nykyisessä taloudellisessa tilanteessasi? Näyttääkö retken varustelista siltä, että kaikkea ei missään nimessä löydy kotoa? Ei hätää, siitä huolimatta partioharrastus voi alkaa tai jatkua. Me Sädetytöissä nimittäin haluamme, että kaikilla lapsilla ja nuorilla on perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus harrastaa partiota. 

Vapautukset toimintamaksuista

Vapautusta partion jäsenmaksusta haetaan kattojärjestö Suomen partiolaisilta. Kaarinan Sädetytöt ry voi hakemuksesta myöntää jäsenelleen Sädäri-stipendin, joka kattaa osallistumismaksuja toimintavuoden ajaksi (kouluvuosi). Tutustu stipendiin tarkemmin nettisivuillamme. Sieltä löydät myös linkin hakulomakkeelle. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja välittömästi.

Joskus tarvetta voi olla vain yksittäisen tapahtuman kohdalla alennettuun maksuun tai maksusta vapauttamiseen. Retki- tai tapahtumamaksun alennusta tai siitä vapauttamista varten ota yhteyttä stipendi(at)sadetytot.net hyvissä ajoin ennen tapahtuman viimeistä ilmoittautumispäivää.

Varusteiden lainausta

Kaikkia varusteita ei missään nimessä tarvitse heti lähteä kaupasta ostamaan. Lippukunnaltamme löytyy jonkin verran lainavarusteita. Kysy tarvitsemiasi varusteita hyvissä ajoin ennen retkeä ryhmänjohtajalta tai sähköpostista stipendi(at)sadetytot.net.