Sädäriposti 9/2016

Hei!

Sädäriposti on Sädetyttöjen vanhemmille lähetettävä kirje, jossa on tietoa kuluvan kuun partiotapahtumista. Syyskuussa Sädärit kisaavat JeKKu-Jotoksella ja vaeltavat Virttaankankaalla.

5.9. klo 19 kämppäkokous lippukunnan uuden kämpän rakentamisesta. Kokous pidetään Nummen kololla (Papinkatu 2) ja myös vanhemmat ovat tervetulleita kokoukseen. Lisätietoja hieman alempana tässä kirjeessä, tai Peralta (minna.opas@sadetytot.net).

Vko:lla 36 ilmoittauminen JeKKu-Jotokselle oman ryhmänjohtajan ohjeiden mukaisesti.

16.9. viimeinen ilmoittautumispäivä SUPER-vaellukselle. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa osoitteessa: bit.ly/supervaellus.

17.9. JeKKu-Jotos-partiotaitokisat seikkailijoille, tarpojille, samoajille ja vaeltajille. Kisat pidetään Pyydysmäen alueella Littoisissa ja niissä tarvitaan niin partiotaitoja kuin ryhmän yhteistyötä.

30.9.-2.10. Erämuijan SUPER-vaellus seikkailijoille, tarpojille, samoajille ja vaeltajille. Vaelluksella liikutaan luonnossa ja testataan erätaitoja yhdessä oman ryhmän kanssa. Jokaiselle ikäkaudelle suunnitellaan oma vaellusreitti, jotta uutta opittavaa ja koettavaa riittäisi niin ensikertalaisille kuin kokeneille erämuijillekin! Lisätietoa vaelluksesta liitteenä olevasta vaelluskirjeestä sekä Vernalta (verna.piitulainen@sadetytot.net).

Mukaan partioon?

Nyt on hyvä aika lähteä mukaan partioon, ja lähes kaikissa ryhmissämme on edelleen tilaa uusille tytöille! Leppäkerttujen sudenpentulauma on jo täynnä, mutta kaikkiin muihin ryhmiin voi ottaa kaverin mukaan tutustumaan partioon. Muista kuitenkin ilmoittaa ryhmänjohtajille etukäteen, mikäli lapsesi tuo mukanaan kaverin, jotta johtajat osaavat varata riittävästi materiaaleja kaikille. Uudet jäsenet voivat ilmoittautua mukaan myös Kuksan kautta osoitteessa: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999278.

Pienien partiolaisten lisäksi etsimme riveihimme myös lisää aikuisia Sädetyttöjä (tai Sädepoikia). Aikuiset partiolaiset mahdollistavat monipuolisen viikkotoiminnan ja hauskat retket lapsille ja nuorille. Jos olet vähintään 22-vuotias ja kaipaat uutta harrastusta, ota yhteyttä Roosaan (roosa.tiusanen@sadetytot.net)! Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita.

Kämppäprojekti

Lippukunnassa ollaan käynnistämässä projektia uuden partiokämpän rakentamiseksi Laitilan vanhan ja huonokuntoisen Sädevaaran kämppämme tilalle. Pyrkimyksenä olisi saada uusi ehta retkikohteemme valmiiksi lippukunnan 70-vuotisjuhlavuonna 2019. Tämä tarkoittaa seuraaville vuosille varsin tiivistä varainkeruuta, johon toivomme kaikkien osallistuvan. Myös vanhempien apua tarvitaan. Tässä ensivaiheessa peräänkuulutamme rakennusprojektien asiantuntijoita suunnittelutyössä auttamaan. Olemme kiitollisia kaikesta pienestäkin avusta, joten jos olet etsimämme henkilö tai tunnet sellaisen, ota yhteyttä Peraan (minna.opas@sadetytot.net). Ensimmäinen varsinainen suunnittelukokous pidetään Nummella maanantaina 5.9. klo 19.00. Mukaan toivotaan kaikkia johtajia iästä riippumatta! Myös vanhemmat ovat kokoukseen tervetulleita. Lisätietoa kämppäprojektista syksyn Sädäriposteissa.

Sädärivaatteet

Sädetyttöjen Spreadshirt-kauppa on toistaiseksi suljettu huoltotöiden vuoksi. Ilmoitamme, kun sädärivaatteita pääse taas tilaamaan!

Lisätietoa

Liitteenä tässä kirjeessä on Sädeinfo, josta löytyy paljon yleistietoa partiosta ja lippukuntamme toiminnasta. Se on tehty erityisesti uusia sädetyttöjä ja heidän huoltajiaan ajatellen, mutta jo pidempäänkin toiminnassa olleiden kannattaa lukaista se läpi! Tässä kuitenkin lyhyesti muutamia poimintoja:

Ilmoittautumiset partiotapahtumiin tehdään nykyään Kuksan kautta. Tässä kirjeessä on liitteenä myös erillinen huoltajan Kuksa-ohje, jonka avulla voit tutustua Kuksan käyttöön. Mikäli sinulla on siitä huolimatta vaikeuksia, voit olla yhteydessä Eevaan (eeva.kivila@sadetytot.net).

Kaikki ilmoittautumiset retkille, leireille ja muihin tapahtumiin ovat sitovia, ellei toisin mainita. Jos peruutat osallistumisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, saat osallistumismaksun takaisin vain sairastapauksissa. Tänä syksynä yhdenmukaistamme käytäntöä siten, että tästä lähtien osallistumismaksua haetaan sairastapauksissa aina takaisin partiovakuutuksesta. Tarkemmat ohjeet löytyvät Sädeinfosta.

Partiotapahtumissa otetaan usein valokuvia. Jos et halua omaa tai lapsesi kuvaa julkaistavan partioon liittyvillä nettisivuilla, Facebook-sivuilla, lehdissä tai muissa painojulkaisuissa, niin ilmoita asiasta omalle johtajallesi.

Yrititkö löytää meidät netistä? Täällä se onnistuu: sadetytot.net, facebook.com/sadetytot tai instagramista @sadetytot ja #sädetytöt.

Liitteet

Sädeinfo (pdf)
SUPER-vaellus (pdf)
Kuksa-ohje huoltajille (pdf)
Syksyn tapahtumakalenteri (pdf)