Kevätperinteenä partiopukukeskustelu

Johtajat ovat kaivaneet esiin yhden jokakeväisistä perinteistä: partiopukukeskustelun.

Sähköpostissa ja Facebookissa on vaihdettu mielipiteitä mm. siitä, onko tyhmää hankkia partiopuku vain pari kertaa vuodessa pidettäväksi, pitäisikö partiopukua käyttää useammin, pitäisikö hameen tilalla voida käyttää vaikka suoria housuja tai shortseja ja onko tiukka pukeutumisohje esteenä joidenkin tyttöjen paraatiosallistumiselle.

Mielipiteitä ei lopulta ollut kovin montaa. Suurin osa kannatti nykyistä pukeutumisohjetta, eikä pieni vähemmistö ollut varsinaisesti sitä vastaan, vaan avoin muutoksille. Vahvin perustelu nykyiselle pukeutumisohjeelle oli se, että me haluamme näyttää yhtenäiseltä, siistiltä ja tyylikkäältä lippukunnalta. Ketään ei pitäisi hävettää pukeutua partiopukuun, koska se on kaikilla samanlainen. Sitä paitsi pukeutumalla hyvin meillä on aina pieni mahdollisuus menestyä paraatin ryhtikilpailussa, joka tarkoittaa kakkukahveja koko lippukunnalle.

Päätimme siis jatkossakin pukeutua partiopaitaan, tummansiniseen hameeseen, tummansinisiin sukkahousuihin, barettiin ja kävelykenkiin. Totesimme myös, että meillä on jo aika hyvä varasto tummansinisiä hameita, collegepuseroita ja patalakkeja tytöille lainattavaksi. Hankimme niitä myös mielellämme lisää. Muutama johtaja jopa innostui ajatuksesta ommella lippukunnalle omat partiohameet.

Paraatiin valmistauduttaessa kololla pohditaan kiivaasti myös sitä, miksi meillä on baretti, vaikka se ei sovi kenellekään. Vakiovastaus tähän on, että päähine on oltava, jotta rivimme näyttävät yhtenäisiltä, eikä mikään vaihtoehto sovi kenellekään. Paitsi patalakki näyttää kyllä söötiltä sudenpennuilla.

Mitä mieltä olette partiopuvusta ja sen käytöstä? Pitäisikö pukua muuttaa jotenkin? Pitäisikö sitä käyttää useammin, jopa kerran viikossa partiokokouksessa?

Sädetyttöjen pukeutumisohje: pukeutumisohje.pdf

http://fi.scoutwiki.org/Partioasu