Tukitoimet

Puuttuuko sinulta hame partioparaatiin? Tai makuupussi ensimmäiselle yöretkelle? Tuntuvatko partion retkimaksut liian korkeilta nykyisessä taloudellisessa tilanteessasi? Ei hätää, tältä sivulta löydät tietoa siitä, miten nämä haasteet selätetään, jotta partioharrastus voi alkaa tai jatkua.

Vapautukset toimintamaksuista

Me Sädetytöissä haluamme, että kaikilla lapsilla ja nuorilla on perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta mahdollisuus harrastaa partiota. Alta löydät tietoa siitä, miten partion toimintamaksuista voi hakea vapautusta.

Vapautus jäsenmaksusta

Partiotoimintaan osallistuvilla jäsenmaksu tulee olla maksettuna, jotta partiovakuutus on voimassa (pl. juuri aloittaneet uudet partiolaiset). Jäsenmaksusta voi hakea vapautusta vuodeksi kerrallaan taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein Suomen Partiolaisilta. Ohjeet jäsenmaksuvapautuksen hakemiseksi löytyvät täältä. Vapautusta on haettava ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää!

Sädäri-stipendi

Kaarinan Sädetytöt ry voi hakemuksesta myöntää jäsenelleen Sädäri-stipendin, joka kattaa osallistumismaksut toimintavuoden ajaksi (kouluvuosi) tietyin poikkeuksin, niihin retkiin ja tapahtumiin, joihin Sädetytön oma ryhmä tai ikäkausi osallistuu. Stipendiä voi hakea koska vain toimintavuoden aikana. Kaikki hakemukset käsitellään välittömästi. Stipendi kattaa osallistumismaksut hakupäivästä toimintavuoden loppuun. Stipendi myönnetään taloudellisin perustein. Opiskelijoilla pelkkä opiskelijuus ei riitä stipendin myöntöperusteeksi. Stipendi on henkilökohtainen.

Stipendin hakulomakkeelle pääset tästä. Hakulomakkeella ilmoitetut tiedot käsitellään luottamuksellisesti yhdistyksen hallituksessa. Tieto myönnetyistä stipendeistä on Kaarinan Sädetytöt ry:n hallituksella, lippukunnan tukitoimista vastaavalla henkilöllä sekä Sädetytön omalla ryhmänjohtajalla. Tieto stipendin haltijasta voidaan tarvittaessa antaa retkien ja tapahtumien vastuullisen johtajan käyttöön budjetointia varten.

Stipendin saaja sitoutuu noudattamaan retkien ja tapahtumien ilmoittautumis- ja peruutuskäytäntöä muilta kuin maksamisen osalta. llmoittautumis- ja peruutuskäytäntöjen toistuvasta laiminlyönnistä johtuen stipendi voidaan peruuttaa kesken toimintakauden.

Sudenpentujen, seikkailijoiden ja tarpojien stipendi sisältää maksuvapautuksen seuraaviin tapahtumiin:

  • lippukunnan omat tapahtumat
  • ryhmien kokoukset
  • alueen tapahtumat ja kisat
  • piirin tapahtumat ja kisat (jotka laskutetaan lippukunnalta)
  • matkakulut edellä mainittuihin

Samoajien ja vaeltajien stipendiin kuuluvat edellä luetellut tapahtumat. Niiden lisäksi stipendiin voidaan tapauskohtaisesti sisällyttää myös alueen, piirin tai Suomen partiolaisten järjestämiä kursseja.

Vapautus tai alennus yksittäisen tapahtuman maksusta

Joskus tarvetta voi olla vain yksittäisen tapahtuman kohdalla alennettuun maksuun tai maksusta vapauttamiseen. Retki- tai tapahtumamaksun alennusta tai siitä vapauttamista varten ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen stipendi@sadetytot.net hyvissä ajoin ennen tapahtuman viimeistä ilmoittautumispäivää.

Suurtapahtumat ja valtakunnalliset ikäkausitapahtumat

Partiopiirien ja Suomen Partiolaisten järjestämät suurtapahtumat eivät kuulu Sädäri-stipendin piiriin. Näillä tapahtumilla on kuitenkin yleensä oma stipendijärjestelmänsä. Näistä ilmoitetaan tapahtumien omilla sivuilla. Epäselvissä tilanteissa kysy neuvoa sähköpostitse osoitteesta stipendi@sadetytot.net.

Kaarinan Sädetytöt ry voi myös tapauskohtaisesti avustaa esimerkiksi kaikkia tiettyyn ikäkausitapahtumaan osallistuvia Sädetyttöjä. Näistä avustuksista tiedotetaan erikseen.

Kaikissa avustuksiin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: stipendi@sadetytot.net.