Mansikat kesäleirillä

Meidän kesäleiri oli Vienolassa. Tietenkin, koska se oli Liisa-leiri, siellä oli Hullu hatuntekijä, kaalimato, Valkoinen kani, Hertta kuningatar, sotilaita ja Irvi-kissa. Liisa-leiri oli pisin leiri, mitä Mansikat ovat käyneet, viisi päivää ja neljä yötä. Meillä oli Hassun hatuntekijän teekutsut. Herttakuningatar hoiti telttatarkastuksen ja hän oli erittäin vaativa, mukana oli myös pari sotilasta jotka laittoivat aina valkoisen, vaaleanpunaisen, melkein punaisen tai punaisen ruusun.

Ensimmäisenä laitoimme teltat pystyyn. Nukuimme (Niger) Nuuskamuikkusteltoissa. Telttoja Mansikoilla oli kaksi. Yhdessä teltassa oli neljä partiolaista. Pressun laittaminen oli vaikeaa, mutta hauskaa. Rupesimme rakentamaan roskiksia, rinkkatelineitä, makuupussitelineitä, uikkaritelineitä tai nimikylttejä. Hauskinta kuitenkin oli Sudari-kroketti. Harjoittelimme myös tärkeitä taitoja, kuten miten toimitaan jos meinaa hukkua.

Leirikaste oli hauska ja ikimuistoinen! Leirikasteessa piti seurata narua. Ensin juotiin pippuriteetä, sitten kaninkolosta kaivamaan avain perunamuusimömmöstä, lopuksi heitettiin kylmää vettä päälle, se oli tosiaan ikimuistoista. Pelasimme myös Sepeliä (seikkailijapeli). Teimme ensin kellon, johon vihjeiden avulla piti saada oikea kellon aika.

Teimme ensimmäistä kertaa keittoa trangialla. Sen nimi oli Herkkukeitto, se oli tosi hyvää. Joka aamu oli lipunnosto ja joka ilta oli lasku. Opimme että ei kannata veistää puukolla sormeen. Meillä oli myös iltanuotioita ja ne olivat hauskoja. Mutta näytökset joita ohjaajat esittivät olivat kyllä hiukan lyhyitä.

– Murri, Tette, Napsu, Nana ja Pipa