Partioparaati

Lounais-Suomen Partiopiirin perinteinen partioparaati on tänä vuonna myös Sädetyttöjen synttärijuhlaparaati, jonne toivomme Sädetyttöjen osallistuvan sankoin joukoin! Kokoonnumme sunnuntaina 5.5. Nummen kololle (Papinkatu 2) jo klo 11. Ennen paraatia kannattaakin syödä tukeva aamiainen tai lounas. Aamulla harjoittelemme paraatikilpailua varten vielä viimeisen kerran, tarkistamme asut kuntoon ja koristaudumme juhlavuoden kunniaksi glitterillä.

Sudenpentujen hiukset letitetään kahdelle letille, jos ne ovat riittävän pitkät. Letit sidotaan mustalla, tummansinisellä tai kirkkaalla ponnarilla. Voimme tehdä letit myös kololla, jos niitä ei kotona ehditä tehdä – harjaathan kuitenkin hiukset jo kotona.

Juhlavuoden kunniaksi koristaudumme kololla paraatiaamuna glitterillä. Glitter on ihoystävällistä ekoglitteriä ja se kiinnitetään vaseliinilla. Glitterin saa poistettua parhaiten perusvoiteella tai kasvoille soveltuvalla kosteuspyyhkeellä.

Paraati päättyy klo 16 mennessä Kaupunginteatterin taakse, missä herkuttelemme munkilla ja mehulla. Emme palaa enää paraatin jälkeen kololle, vaan kaikki lähtevät teatterilta kotiin. Mukaan ei siis voi ottaa laukkuja tai muuta ylimääräistä. Partiopaidan alle voi sujauttaa puhelimen ja avaimet pieneen pussiin.

Yleisön on hyvä huomioida, että marssireitti poikkeaa Kauppatorin remontin vuoksi aiempien vuosien reitistä. Tänä vuonna marssitaan: Tuomiokirkontori – Brahenpuisto kiertäen – Vanha Suurtori (päästä päähän) – Itäinen Rantakatu – Kirjastosilta – Läntinen Rantakatu – Teatterisilta. Huomatkaa myös, että keskustan liikennettä on rajoitettu paraatin vuoksi.

Partioasu

Paraatiin pukeudutaan partioasuun ja yleisilme on tummansininen. Keli voi olla viileä, joten suosi kerrospukeutumista – partioasu on päällimmäisin kerros.

Sädetytön pukeutumisohje on täällä. Minkään varusteen puuttuminen ei ole este tapahtumiin osallistumiselle – lippukunnalta löytyy reilusti lainavarusteita sukkahousuista hattuihin. Myös vanhemmat partioasut sopivat hyvin mukaan!